Autohuolto

Autohuolto2019-01-16T15:32:52+02:00

Olemme palveleva ja ammattitaitoinen, Autofit-ketjuun kuuluva monimerkkikorjaamo. Meiltä saat tarvittaessa sijaisauton veloituksetta käyttöösi huollon ajaksi. Huoltopalveluista veloitamme 80 € / tunti.

Autofit

Suomessa on jo yli sata Autofit-korjaamoa. Autofit-korjaamoista saat luotettavaa ja asiantuntevaa huoltopalvelua kaikille automerkeille. Korjaamoissa käytetään ainoastaan korkeatasoisia varaosia. Autofit-korjaamot myöntävät varaosille ja tekemälleen työlle takuun. Osaavan palvelun tavoitteena on varmistaa sekä auton että sen omistajan hyvinvointi.

autofit logo
040 4552 377

Varaa aika huoltoon!

Soita asiakaspalveluumme, niin laitetaan autosi kuntoon!
040 4552 377

Teemme määräaikaishuollot kaikenmerkkisiin autoihin. Määräaikaishuolto-ohjelman noudattaminen varmistaa auton arvon ja kunnon säilymisen. Määräaikaishuollon huoltoväli on auton valmistajan määrittämä. Se on auton merkistä ja mallista riippuen 1–2 vuotta tai 15 000–30 000 kilometriä. Huollon voi teettää myös merkkiliikkeen ulkopuolella.

Määräaikaishuollossa vaihdetaan öljyt, öljynsuodatin ja raitisilmasuodattimet. Osien vaihdon lisäksi tarkastetaan auton hallintalaitteet ja varmistetaan auton ajoturvallisuus.

Auton renkaiden ohjauskulmia täytyy toisinaan säätää, jotta renkaat eivät kuluisi liian nopeasti ja ajaminen olisi turvallista. Suuntaus tulee ajankohtaiseksi silloin, kun suoran ajettaessa ratti on vinossa. Nelipyöräsuuntauksen tarve syntyy, kun rengas törmää esimerkiksi jalkakäytävän reunaan.

Nelipyöräsuuntauksessa mitataan jokaisen renkaan ohjauskulmat. Virheelliset kulmat korjataan ja säädetään oikeiksi niin, että auto kulkee jälleen suorassa.

Ilmastointilaite tulisi huoltaa kahden vuoden välein. Säännöllisesti huollettu ilmastointi säästää ilmastointilaitteen kompressoria, ja sitä kautta polttoainetta kuluu vähemmän. Kylmäaineen vuosittainen haihtuminen kuormittaa kompressoria.

Ilmastointilaitteen huollossa kerätään laitteen käyttämä kylmäaine, testataan laite mahdollisten kylmäainevuotojen varalta ja täytetään lopuksi uudella kylmäaineella. Huollossa lisätään tarvittaessa myös kompressorin käyttämää öljyä. Laitteen aiheuttamia hajuhaittoja korjataan desinfioimalla ilmastointijärjestelmä.

Moottoriöljy on vaihdettava säännöllisesti, sillä tuore öljy voitelee moottoria tehokkaammin kuin käytetty öljy, sillä käytettyyn öljyyn kertyy moottorin käydessä metallihiukkasia ja palamisjätteitä. Nämä aiheuttavat kitkaa, ja seurauksena moottori kuluu liian nopeasti. Pahimmassa tapauksessa kone leikkaa kiinni, kun moottorin lämpötila nousee korkeaksi. Öljy kannattaa vaihtaa 10 000–30 000 kilometrin välein.

Öljynvaihdossa vanha öljy joko valutetaan tai imetään pois moottorista ja tilalle kaadetaan uusi öljy. Öljynvaihdon yhteydessä saatetaan myös vaihtaa öljysuodattimen tiiviste.

Jakohihnan katkeaminen johtaa usein moottorivaurioon, minkä vuoksi jakohihna kannattaa vaihtaa hyvissä ajoin, hihnan vaihtaminen kun tulee huomattavasti halvemmaksi kuin koko moottorin vaihto. Moottorivaurio aiheutuu siitä, että jakohihnan katkettua männät ja venttiilit saattavat törmätä toisiinsa. Jakohihnan vaihdon ajoituksessa kannattaa noudattaa auton huolto-ohjelmaa, sillä esimerkiksi auton merkki ja moottorityyppi vaikuttavat vaihtovälin pituuteen.

Tuulilasi on vaihdettava silloin, kun lasi on naarmuinen tai siinä on halkeama. Erityisesti kuljettajan näkyvyyttä haittaava halkeama on syy vaihtaa vanha tuulilasi uuteen, mutta tuulilasi kannattaa vaihtaa myös muualla lasissa olevien halkeamien vuoksi, jotta auton tukirakenne ei heikkene halkeamien myötä.

Ajon aikana auton tietotekniset laitteet keräävät jatkuvasti tietoa ajoneuvon toiminnasta. Auton diagnostiikka tarkoittaa näiden laitteiden keräämien virheilmoitusten lukua. Auton viat ja ajon aikana ilmenneet virhetilanteet saadaan näin paikallistettua tarkasti ja korjattua nopeasti.

Katsastuksessa tarkastetaan ajoneuvon turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Katsastuspalvelumme kastastaa auton, tekee tarvittavat korjaukset ja tekee korjauskatsastuksen.

040 4552 377

Kysy lisää!

Haluatko lisätietoa huoltopalveluista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!
040 4552 377